AHLAN WASAHLAN - SELAMAT DATANG

SYUKRAN JAZILAN.....SUDI JENGUK

Isnin, 2 November 2009

Teruja....1st time sambut raya ngn OA




mesti pelik kan...
tp tu lah pengalaman kali pertama bunda dapat rasa beraya ngn OA...Apa tu OA?ORANG ASLI.....
20 OKTOBER 2009 kat RPS Kuala Betis...Dato' KP turun untuk sesama beraya ngn OA...kami selaku staff kena la jugak hadir bg mengidupkan suasana raya...
1st time ooo dapat tgk depa OA ni secara dekat...seronok....
bunda , kak sal, kak zah, Pok Su mie & Abe mut pepagi lagi jumpa kat opis untuk bertolak dr Pej Kb ke RPS kuala betis...dalam kul 530pg...
kami ditugaskan angkut laksa n rendang...bayangkan perjalanan lebih kurang 4 jam...mau nyer kami ber5 perferfume kan kuah laksa...time pepagi cam tu ...mulalah perut masing2 berkeroncong....xtahan eh bau yg enak bangat...tu lah penangan kuah laksa kelate....destinasi yg dituju sampai...kami terus buat persiapan menghidang menu2 untuk raikan OA...penat? adalah jugak tp KeSeRonOkAn Atasi SegalaNya....
OA ni senang nak control masa time KP berucap depa diam je duk dalam khemah...bunda xtaulah depa OA ni paham ke tak...
bunda ditugaskan untuk jaga bahagian satay bersama Norihai(sahabat baik Bunda) n kak ani....tu dia...bila kp umum boleh jamu makan...peahhhh depa OA ni kerumun makanan tuhan je yg tahu...bunda paham...depa kan xpenah @ jarang2 jumpa lah menu cang gi2...apa lagi sejejap je licin satay bunda...
yang tertarik hati bunda...sorg kakak tu kendong anak nye yg comel dalam kain batik cute sangat tp bunda xsempat nak snap pic....maklum le niagaan bunda ( satay) tengah laku ...mana sempat nak snap gambo...
dah pun panjang cite ni ha...layan gambor je lah.....

4 ulasan: